Followers

Saturday, March 12, 2011

Tsunami di Jepun

Jumaat hr tuh aku g company client.Kalau korang perasanla kan..
hujan turun dr pagi sampai petang..
Hr jumaat hr tu bersamaan dgn 11 Mac 2011 rupernye ade petanda..
Sedarkah kita semua?
Jepun dilanda Tsunami..
Beratus2 org meninggal.
Aku pun x sempat nak bce suratkhabar dek keje yg melambak2..

pagi2 lg hr Jumaat tuh aku g company client..
Hujan turun renyai2 dr shah alam sampailah KL..
Then, aku balik dlm tengahari pun masih hujan..
Terdetik dlm hati aku..
Bersyukur kepada Allah SWT..
masih sayang lagi kpd warga Malaysia..
selamat dr segala bencana alam..
Tatkala beribu-ribu nyawa yg mati di Jepun..


Keadaan jalan raya di bandaraya Urayusu, Chiba ketika dilanda gempa bumi semalam.
Gambar ni diambil di berita harian online

lagi gambar gempa bumi yg mengakibatkan gelombang tsunami ketika melanda di pelabuhan Oarai di jepun


masih jelas pusaran tsunami..
lagi berita tsunami di Utusan Online



Rumah dipersisiran pantai dihanyutkan ombak besar tsunami di bandar Natori selepas gempa bumi berukuran 8.9 pada skala richter melanda timur laut Jepun pada hari Jumaat, 11 Mac 2011. Kesan gempa bumi itu menyebabkan ramai yang cedera dan hilang, bangunan runtuh, logi minyak terbakar dan sebagainya lagi.



Rumah terbakar berdekatan Lapangan terbang Senai,Jepun



Tsunami besar melanda pesisir pantai Iwanuma, wilayah Miyagi,

timur laut Jepun




Lapangan terbang Senai, Jepun dah jadi mcm pelabuhan selepas gempa bumi dan Tsunami di Jepun

Korang jugak bleh tengok video live tsunami di Jepun kat blog yanmie

p/s: Jabatan Kaji Cuaca Malaysia menggesa orang ramai menghindari kawasan pantai dan sabah ekoran kenaikan paras air laut gempa bumi di Jepun.

1 comment:

yuki- chan said...

sgt dasyat...
tp alhamdulillah mbr2 yg ad kt jepun skrg slmt...yg lg meremang nye bla mrka 2 tgh pregnant...