Followers

Sunday, April 24, 2011

Gathering at HoteL Hilton ;)

Haip..Slamat Malam Blogger ;)
Dah solat? kalau ade yg bLom solat tu ape tgu lagi..
Solat lah kamu sebelum kamu xsempat solat..hehe.

Okeh..Dikesempatan ini..ceh..macam tulis ayat karangan bm plak..
Okeh..di saat hati aku masih ade taman nih..eleh2..
Ade staff kat opis Marah plak aku gne ayat nih..Geli ke wehs..?
haha..

Okla..tukaq ayat neh la..ok kot..
Di saat hati aku masih ade BungEr2 Cinta nih..ape kata layan cte aku nih sat..haha..wink =P

Hari ni ade gathering lagi bersama2 staff pejabat mak aku.
Mak aku kje kat UM...majoriti kawan2 dia sume aku dah knal..
Cik nah, pn liza, Pn devi pn nis,and...

okeh, waktu mak aku ckp hari ni ade lagi gathering mkn2 kat hotel..
Hotel mane? cepat jek aku nih..Hotel Hiton kat KL..
Nak ikut.ahaks!
Trus hati aku berbunGer2..bukan nak mkn sgt pOn..
Sje2..sambil jumpe kawan aku yg jugak ex-uitm perak..
Jom layan gambar sat~ Click2..


okeh..sempat lagi snaP2 gambar dlm keta..
x sabar nk sampai KL..hehe..

Biler sampai..jadi mCm Upin ipin saT..

Wah...bnyk nye mknn..haha..xla lapar sGt pun..

Tp sEyess..Geram tgOk kek yg ComeL2 nih..Err..

Jom layan Picta! Terjah..!!


maU mate aku x berkelip2..coklat kek nih wat aku caIr..hehe..


Tgok ni...haa...


GilEr..bersepah strawberi atas pai..ConfiRm..!!
xyah g CamerOon Highland..kan2..?


Dgn berjenis salad nyers..


Ha..ni aku lupe dah nama dia..haha..tapi sedap!


Sempat  lagi aku suh adeq aku candid gambar aku..hehe..

Okesla..ade cte best yg aku nak cte kat sini..haha..best ke..? xla best sgt poN..

Tapi aku nak cte gak..haha..(nnti ade org marah taw aku post cte nih kat Blog..bru td kna perli kat Hp ;P)

Gni..kan aku cte..masa aku masuk hotel nih..tempat mkn dia..aku tertarik nGan kek2 Comel td tuh..

Dgn pie yg baGai...adoi..seyes..mknn dia bnyk..tp satu pon aku xterliur..

Aku duk usha jek kek..aku agak2 mesti org yg wat kek ni bnyk idea..kan2..?

Okehla..straight to the point..Sedang aku duk pusing2 satu meja bufet kat tgah2 nih..agak2la..bape kali aku pusing? haha..aku pun xtau..mungkin ade staff hotel nih yg perasan kot..aku xtawla..x kire..haha..Okehs..Masa aku masuk tu..ramai la chef2 kat hotel nih..ade yg topi kecik ade yg topi panjang berjela..ade muker mcm tok araB..especially yg duk jaga bahagian Lamb Chop/stick..ang what ever la..

Okeh2..mane taknye..aku pusing2 tempat lain..tp otak aku kat kek td..haha..
Nak dijadikan cte la..aku pusing2..then ade Chef dia tegUr aku..
"Excuse me miss..u nk mkn ape? dr td u pusing2 x amik ape2..?hehe..aku ckp la..tu la..bnyk sgt mknn..xtau nak mkn ape..haha..

Dgn baik hati cHef ni bawak aku ke tempat salad "ok, i thin maybe u should try this first"..aduhai..maybe dia ingat aku ni vege..vegetarian..mana tak nye..sape2 yg singgah kat lamb stick td..cepat je amik pinggan..aku? wat bodo jek..so..de' Chef pon melayan aku sat..(dlm hati aku..maybe hotel ni dia layan customer baik cenggini kot) ntahla..pastu dia bagi aku ala2 sandwich..sumer salad bagai..adoi..hijau jek sumer...yela..aku taw la namanyer salad..xkan la nak kaler warni2 plak kan? iyer dak?haha..

"ok miss,here is your sandwich.." Erk..dengan sayur2 hijau sumer..tebal jek aku tGok..
Lalu ke tekak kau nih..?okla..mkn sandwich dLu..
Sandwich ni bukan sandwichmcm aku wat kat umah tuh..
Tgah2 dia letak mCm cheese..tpi dia kata chicken turkey keju..Boleh tahan sedap gak..
mkn jek la..okla..dia siap ckp.."u try this first..lepas ni u abes..u bgtau u nak mkn ape.."hehe..

Okeh..kat meja mkn..
Mak oi..bnyk nye mknn..Hurm..
Aku?
Mak aku mkn daging kambing+satay+nasi himpit bagai..aku amik salad/sandwich jek?
aku siap na perli lagi tuh..
aik..?akak diet ke..?
xkan dtg mkn hotel amik salad sandwich jek..
aku cakapla..aku nak mkn kek td..tu la..xtau nak mkn ape..
relax2 la dlu..nnti jap lg amik lagi..kata bufet..kan2..?
ayah aku lagi la..bukan ke sakit jantung?mkn mcm xde pantang!
adoi..ayah aku ckp hr ni jek..eRm..
Dgn daging kambing bagai..DGn Chicken blackpepper..huish..mCm2 ade..

Okeh..aku ngah berusaha aeskan sandwich salad nih..
pastu aku mkn aiskrim yg mak aku amik utk aku..
Aiskrim Coklat + chip2 choc yg banyak....aku suke ;P

haha,,xsempat nk snap gambar dah penuh dlm perut..;) haha..

The story begIn..pas aku abes mkn aiskrim..
aku siap usha2 nk mkn benda cam sup2 gtu la..ikutla..mcm2 ade..
aku bukak satu penutup ni..bau mcm kuah laksa..so aku tercari2 mangkuk..
(dlm hati aku..btul ke laksa ek..?awat  xnmpk pun laksanye..? aku nampak ade bihun jek..xkan la kuah laksa mkn ngan bihun?)...padahal aku tak taw pun ape..tetibe rasa nk mkn laksa..
Tgah2 duk cari mangkuk td...jumpe balik dgn de' chef yg friendly tadi..
"hi miss..so you nak mkn ape?" de' chef tanya aku..
aku ckpla..bru pas mkn aiskrim choc je td..nk mkn laksa ni..
Dia wat muke pelik..?laksa? Okeh..meh ikut saya..
Sampai kat mangkuk bihun tuh..dia bukak pentup satu lagi..yg aku ingat laksa td kot..
Dia amik sudip, kaco2 nampak la mcm ayam..Errk..aku dah termalu satt..
Hhehehe..aku ckp ingatkan kuah laksa...bleh plak aku wat lawak..
Bihun sup pon okeh la..hehe..aku ketawa lagi..
Pastu de' chef ni kata kat aku..sorry miss takde laksa..ni kuah bihun sup..
aku skali lagi ckp..it's ok..bihun sup pon ok gak..
tapi si de' chef ni kata..
( wE cannot say "No" to our Client..sbb miss nk mkn laksa..so skunk gak i wat kan laksa untuk you..;P)
aku terkedu sat..aik? dah xde xpela..aku xkesah jek mkn ape2..
punye la bnyk mknn kat meja bufet tuh..awat la aku nk mkn laksa?
kan gedik tuh namanye Dalila~..Miss Dalila...
Aku tnye lagi kat de' chef tuh..xpe ke chef?
saya okey jek mkn bihun sup ni..dia kata(its ok..u just say nak mkn ape..)
aku lagi skali terdiam..Erk..(dia dah panggil anak buah dia bg wat laksa special kasi aku )
hai..bertuah badan..nk mkn ape..dapat jek...haha..
Dlm hati ade BunGer2..
bagus btUL la Chef nih..
ape kata korang tyr mkn kat sini?hehe..

So,perbualan aku ngan de' chef ni sambung lagi..
Okeh miss..sementara anak buah i wat u nye laksa..ape kata u try mkn nih..
Lamb..daging kambing/lembu..ade satay..aku bLur...
xkan xnk mkn lagi kot..td iyer2 nk dtg..hUrm..
okehla..aku ckp nak mkn satay..
de' chef tnye aku :  miss nk daging kambing ke ayam..?
aku cakap ayam la..xske sgt kambing...
de; chef tnye lagi: u nak bape cucuk..10 ke 15 ke...?
aku jawb: saya nak 3 jek chef..hehe..
de chef pandang aku sambil berkata : 3 jek miss?hehe..ingat ke bnyk sgt..
yela..bukan nk mkn bnyk pon kat..nk rasa2 jek..
aku bukan jenis mkn satay sgt pOn..
Okeh miss..u mkn satay ni dlu..(sambil letak timun n kuah kacang)
nanti dah siap laksa u..i hantar kat meja..

Sampai kat meja..mak aku tnye lagi..
awak diet ke kak? mkn sket jek...satay 3 cucuk je? nasi himpit x amik..nasi pon xmkn..
aku ckp nk mkn..sabar2...
Okeh..Lepas aku siap mkn2 satay..aku duk borak2 ngan kawan aku ex-uitm perak..
Tetiba..
"anak buah chef nih smpi.."
"miss..as per ur request..Ur Laksa..
aku senyuM jek..mak aku tnye..mama tgOk xde laksa pOn..
awk amik kat ne? aku ckp mmG xde pOn..
tp ade Chef tu baik hati nak masak utk aku..
De' chef tu ckp..(we cannot say no to Client..)
Kecoh sat..kawan mak aku pon ckp la..
amboi2 siap mangkuk besar lagi tu laksa utk anak kak aishah..
aku senyum jek..
mak aku + kwn aku sibuk nk trY laksa aku nih..wakakaa..
BiLer aku inGat baLik..cam lawak jek..cam Klakar pon ade..
Tp SwEeT jek..
Dalam hati ade TaMan~ wink =P

The End..penat aku tulis entri nih..haha..

Candid sat..


Haha~ bnyk jek aku mkn..


Confirm naik berat aku ;P..haha..
 Jumpe lagi di entri yg akan dtg..
daDa~










3 comments:

Anonymous said...

hahahahahahhahaha....gelak je bce cerita u..hahahaha

miss.Addin said...

wahh besttnya kek tu nampak sedap ! :D

Dalila said...

Miss Addin..sedap sgt ;)

Cube la tRy ;)