Followers

Saturday, April 9, 2011

Kalau aku Bukan Belogger


Hai Cumer..
Selamat Malam..hehe..
Oleh sbb Blog Abg Zam nih rajin wat segmen..
aku pon dgn rajinnyer Join =)
At least ade pelapis..
Selalu nye BEN ASHAARI jek yg rajin meng'update' blog..
hehe..


Kalau aku bukan Blogger? Siapa aku?
hehe..
jeng3x..

Aku ikhlas dr hati aku, kalau aku bukan blogger mugkin skun nih aku bukak facebook..sbbnyer mmg sebelum blog ni femes facebook lagi femes..masa tuhs sumer rajin update status kat facebook..kdg2 naik menyampah kat facebook tuhs..yela sbb facebook ni meng'kantoi' kan sumer benda..haha..

Tp itu sebelum BEN ASHAARi meng'femes' kan Blog..
Lepas Blog ni dah mua dikenali mesti la "GILER" berblogging plakkan..lagi pun teknologi dah maju sket..
Sumer info leh cari kat internet..kan2..?

Kalau aku bukan blogger aku mmg kaki facebook..ala bukan aku jek..sumer kwn2 aku pun sama gak..
kadang2 g mne2amik gambar, x lama pastu sumer gambar2 dah siap upload..hehe..
Tp facebook lain n blog lain..Blog lagi best sket la sbb kat sini bleh wat entri panjang2 sket..n blog nihs ape yg kiter tulis berdasarkan ape yg kita fikir..kita bace..kita tahu..hehe..

Lagi..kalau aku bukan blogger aku mesti tgah bce blog2 org lain yg hebat2..
mcm pkar2 motivasi..skunk pun aku still bce blog diaorng. x salahkan..?
Kadang2 motivasi penting untuk kita tingkatkan lagi potensi diri kita..Sbbnye..
hidup ni bukan mudah seperti yg kita fikirkan..
Kadang2 kita ade masalah..
Kadang2 kita gembira..
Kadang2 kita bersedih..
Kadang2 kita bernasib baik..



Mmg ber'blog' ni salah satu aktiviti yg sehat la..
haha..tp depends atas org gak la..
ade org buat blog untuk mengutuk orng lain..
menjatuhkan org lain..its depends on us how we want to handle it..
Berblogging ni selain kita dpt mencari kawan2 baru..sebenarnye bnyk tips2 yg berinformasi kita dapat..
Kalau facebook kita xleh nak mengulas panjang lebar entri2 yg kita rasa bagus ke ape ke..kan2..?
macam aku duk mengulas mcm wat karangan spm nihs..haha...

Kalau aku bukan Blogger mungkin aku Si Ulat buku..
Cehs2..hehe..yela..aku mmg suka bce buku.. xcaya?
xcaya sudah..aku mmg suka bce buku..
Masa aku kat diploma Uitm Perak aku kaki library taw..
alamak..pecah rahsia.hheehehe..
Selain tuhs aku suka aktiviti2 yg 'outdoor'.
Kadet bomba, Silat, Rakan muda, Tae kwan do,
Sumer aku penah masuk..
Kalau yg jenis indoor pulak aku suka bidang kaunseling..
Selain dpt jumpe ramai org aku suka join klu ade "pesta Kerjaya.."
itu life kat universiti la..

Lg..kalau dok umah..
hari minggu..
selain aku kna mnejadi guru2 tusyen kat adeq aku yg lima org nihs..
aku mesti berjalan ke rumah sepupu+ mak cik +pak cik aku..
X caya?
Seyes..hari sabtu + ahad mmg family gathering..hehe..

Alamak, aku ni berada di dalam landasan yg betul x..?
ke aku dah terkeluar tajuk..?
Kompem klu pemeriksa yg tanda nihs karangan aku nihs dah terpesong jauh..OPS! sori ea Abg Zam..
hahahaa..

Kalau aku bukan Blogger pun aku stil aku..
mcm ni la..aku stil seorang anak
aku stil student
aku stil seorang kawan kpd kawan2 aku..
aku adalah aku..hehe..
nampak benar dah ketandusan idea..

hehehe..
Lastly, mesti korang pun dah bosan..
kalau aku bukan seorang blogger..
Mesti Diary aku dah penuh..hehehe..
Skunk nie diary aku yg bln satu pun kosong jek..
ni sumer disebabkan wujudnye "Dunia Blog"..hehe..
Lastly, seyes aku sayang kat Blog aku nihs..
aku cyg Dunia blog..hehehe..



7 comments:

Abang Zam said...

hahaha...panjang ni..boleh menang cerpen terbaik 20011! haha..kidin lah

nice..abang lagi suka entry panjang-panjang sebab memang kita tahu apa g kita nak cakap..kalau pendek2 tu macam shit je rasa

thangs juin! nanti abang review okay? abang uitm segamat..buleh la masuk jugak..hahah!

memel said...

waa.. rajin nye. jadi cikgu tusyen.? bole la bukak kelas tusyen nanti. hehe

Dalila said...

abg zam> tq dah review.

memel> buleh la klu awk nak tyen gak.hehe

Sarah Sayuri Hartnett said...

aiyaa...

panjangnya muleh lapat A++ ni...

wa latang dali belog abg zam..

ala felee latang ke belog waa meh..

http://sarahsayuri.blogspot.com/

wa mukan cina lorhh..

Dalila said...

hehe tq sarah ;)

aNiss :):) said...

terjah awk dari segmen abg zam =)

follow awk =)

ezaty said...

panjangnya karang, hehe. zaty suka part "aku still aku" hehe.