Followers

Sunday, April 10, 2011

Bila Miss Dalila Blog pun nak buat Segmen Bloglist

Salam sumer blogger..
Selamat datang ke Blog ku nihs..hehe..
Selepas dunia blog seakan-akan sunyi dr pelbagai contest dan segmen serta GiveAway..
Tetiba aku rasa nak wat Segmen Bloglist.
Salah satu tujuannye ialah sbb aku dah wat Blog lagi satu.
Ok tujuannya selain dapat knal lg ramai para blogger baru dan lama..
Segmen Bloglist nih akan mengeratkan lagi hubungan sesama para blogger..
Bila aku terjah blog org lain, follower nye ramai, beratus-ratus, beribu-ribu..
laa..ramai lagi rupernya org dlm dunia blog nihs.
Aku nih kira baru lagi, thn 2010 baru start..
Jadi sesiapa yg berminat nak join Segmen Bloglist aku niehs kna wat entri sket.
Mcm mna tuhs? Xsusah pun..


1. Letak header nihs.
2. Wat entri "aku memang suka berblogging..." atau pun nak ckp bi ke ape ke bleh.." i love Blogging.."
3. Kena follow blog ni and blog aku lagi satu Miss Dalila Blog II 
4. Tinggalkan link korang kat bawah nihs. tu je..
5. Bermula hari nih 10.04.2011(ahad) hingga 17.04.2011

Simple kan?okla aku bg contoh.
"aku memang suke berblogging kerana selain dapat ramai kawan dlm dunia maya ni aku jugak dapat hilangkan bosan ke, stress ke..."
atau..
"i love blogging because i will get online customer who like to buy clothes or shawl via online"

ok, kesimpulannya, aku akan melawat blog korang dan saper2 yg aku blom follow tuhs nanti aku follow okes..? Tapi,mungkin its take times sket..maklumlah esok dah mula kerja kan..
Korang  xyah "rush" join segmen nihs.. Take your time.. Sbb aku pun nak terjah blog korang..nk bce entri korang gak..nak tau knape korang suke berblog ;)

Thanks for Sharing ok? Sharing is Caring..kalau suke jom la masuk ;)

Berjumpe lg di entri baru ;)


30 comments:

Citarasa Rinduan said...

terima kasih sebab follow blog kak ayu....
insyallah...kalau ada kesempatan kak nak join segmen awak...

PS: kebatasan masa di citarasa rinduan, membuatkan hujung2 nie kak kurang berblogging

Dalila said...

sama2 kasih kak ayu ;)
Free2 join la..tq.

Sarah Sayuri Hartnett said...

thanks manyak follow saye...

klu tak busy saye join t....

;DD

cujen said...

salam singgah dari CUJEN THE LEJEN

BEST EVER GIVEAWAY

fad ali said...

dah2...nah...sile lah!hehe..

folow lah yek..http://faddesignaway.blogspot.com/2011/04/i-love-beloging.html

NoEn said...

owh ila, k.noen xmauu la join ini segment but my blog have to be in your bloglist k!!!muahaha

Dalila said...

fad ali > tq join dan dah view..

K.noen> hehe..xde kroni kat segmen blog..wink! =P

Sal Saari said...

As Salam Dalila..kalau sempat nanti akak join..

Fauzie Jasmani said...

Singgah sini..salam kenal..i follow..

Latest Entry : Jom ExChange Link dengan Blog UpProfits!

Dalila said...

sal saari> tq akak ;)

Fauzie> tq singgah..nice 2 meet you ;) i will follow u back.

riza said...

hai...datang jalan² kat sini dati blog BA... :)

Dalila said...

riza> singgah je ke..hehe..jom join segmen nih ;)

アヌム ちゃん~~ said...

thanks ye invite^^

アヌム ちゃん~~ said...

ok..dah join..

http://frommetoyou85.blogspot.com/2011/04/segment-join-bloglist-aku-memang-suka.html

miss.Addin said...

done :)

http://littlemissaddin.blogspot.com/2011/04/aku-memang-suka-berblogging.html

Sis Aieda said...

suda join,,:)

http://aiedasyid.blogspot.com/2011/04/segmen-aku-memang-suka-berblogging.html

Sis Aieda said...

suda join,,:)

http://aiedasyid.blogspot.com/2011/04/segmen-aku-memang-suka-berblogging.html

iemah said...

assalamualaikum

join juga

http://mutiarahati88.blogspot.com/2011/04/aku-memang-suka-berblogging.html

Ija said...

dah join..
http://ijayeongwonhi.blogspot.com/2011/04/segmen-bloglist-aku-memang-suka.html

Liza @ Adzriel AB said...

nak join dalila

http://adzriel.blogspot.com/2011/04/segmen-bloglist-aku-memang-suka.html

Dalila said...

ramainye join..hehe..tq =)
petang kang sya dtg melawat..ade yg saya dah tgok..tp x sempat nk komen..

Liza,ija,iemah, sist aeida,miss addin, n akak fromme to you > dah follow blog korang dan dah bce entri..tp x sempat nk komen..petang kang eila comment ;)

Tq sbb sudi join segmen Bloglist Dalila Blog..

Mira Zali said...

saya join

http://mirazali.blogspot.com/2011/04/aku-memang-suka-berblogging.html

Dalila said...

mira > tq join ;)

To all yg dah join, eila dah list kan kat Miss Dalila Blog ii..tq join ;)

dah comment sumer ;)

Hepi berblogging to all ;)

Penjejak Mimpi said...

assalam

Cik PM pon da joint da folo 2-2 blog.
Link entri: Join Bloglist

ID follower: Penjejak Mimpi

Dalila said...

Cik Pm tqvm join ;)

Adham Naqib said...

still in blurr situation....cmne ni???xreti plak psl entri2 ni(lmbt bab2 dunia mya ni)...hehehehe hope somebody can teach me...ohye da follow dua2 blog awk...2 je la tau follow blog org...huhu

http://namakufaruq.blogspot.com/

Adham Naqib said...

still in blurr situation....cmne ni???xreti plak psl entri2 ni(lmbt bab2 dunia mya ni)...hehehehe hope somebody can teach me...ohye da follow dua2 blog awk...2 je la tau follow blog org...huhu

http://namakufaruq.blogspot.com/

Adham Naqib said...

still in blurr situation....cmne ni???xreti plak psl entri2 ni(lmbt bab2 dunia mya ni)...hehehehe hope somebody can teach me...ohye da follow dua2 blog awk...2 je la tau follow blog org...huhu

http://namakufaruq.blogspot.com/

Adham Naqib said...

still in blurr situation....cmne ni???xreti plak psl entri2 ni(lmbt bab2 dunia mya ni)...hehehehe hope somebody can teach me...ohye da follow dua2 blog awk...2 je la tau follow blog org...huhu

http://namakufaruq.blogspot.com/

Dalila said...

Adham> bLoglist ni dah tutup ;)

Next time plak buat lagi.

Hepi berBlogging ;)

You kna rajin Menelaah Blog lagi ;)