Followers

Sunday, April 10, 2011

Dreams Come True

Hai Cumer "Blogger" yg masih aktif dan segar mata ;)
hehe..sebelum tuan punye blog ni melabuhkan tirai..
Nak share lagi satu benda..

Impian Menjadi Kenyataan


hehe..Sebelum aku mimpi yg indah2..Amin..
hehe..nak share lagi satu benda..
Hari tuh meeting with all staff and one of my bos yg baru balik umrah..
he said "we should dreams"
betul ke?
bukan angan2 mat jenin..
kalau Kat Malaysia kita selalu nak kaitkan dgn cerita angan2 mat Jenin kan?kan2..? 
YES!
tp kalau dunia barat..atau nama lain..
negara mat salleh atau org puteh..
bg dey all "You must Dream!"
betul!! seyes..x tipu..;)
Nape? why?
Kata bos aku lagi..kalau kita ade matlamat! dream or what so ever..
maknanye kita dah ade perancangan..
Means "planning"
Yes!
We should plan our lives..
people who fail to plan, plan to fail..
Mat salleh ni bijak2 walaupun x bijak mne..
So, ape yg baik dr dey all kita patut amik laju2..
simpan kemas2..apply in our lives..

Salah satu cara kita nak berjaya ialah?
ikut jejak langkah idola anda.
Setiap org ade minat n bakat tersendiri.
Nih aku ade bce pasal Tiger Wood.
Nk taw?
ok..aku share sket la..
ngantuk da nihs..seyes..

Tiger Woods adlh slah seorang yg berjaya mengikut jejak idola dia.
Ketika muda, Tiger Woods ni mempunyai seorang idola iaitu Jack Nicklaus yang merupakan juara golf ketika itu.
Tiger Woods meletakkan gambar Jack Niklaus di dalam biliknya dan dibawah gambar tersebut Tiger Woods meletakkan timeline kerjaya pencapaian Jack Nicklaus dalam pertandingan golf selama 20 tahun.
Akhirnya Tiger Woods dapat menyaingi idolanya itu. Shingga satu hari, pencapaian Tiger Woor melebihi Jack Nicklaus. Beliau hanya merujuk kepada pencapaiannya pada seorang juara golf sbg benchmark.

Melalui kisah nihs, its reality frens..
Truely..and honestly..from me..
Aku mmg seorg motivator kepada adeq2 aku n juga sepupu2 yg muda dr aku..
One of my kazen "Nur Amiza" penah mintak aku jadi tokoh beliau untuk buat one of the subject masa tuh dia tingkatan 2..So aku pun dgn 'happy' nye bg biodata aku, gambar yg comey and all my extra curiculum..
Aku xde la best student pun..juz sekadar dpt pelajar spm terbaik dr "pusat tuisyen Dinamis"..
bukan aku jek..all my frenz who gets 6A and above..
so aku bg dia jadikan aku tokoh dia..
"N' akhirnya..
kazen aku nih berjaya mendapat 9A dlm PMR
bukan tu jek..dia jugak dpt award "tokoh yg Berketrampilan"
wah2 dia lg hebat dr aku..
x jeles pun..but proud of her success..
We are what we think rite..?
the choice is in your hand..so?
Hope all your dreams come true..okes?
ajah2 fighthing geng blogger!

dulu mase darjah 6 aku penah bercita2 utk jd akauntan.
Alhamdulillah skun dah genggam D>I>A
n will continue with Bacc in Accountancy..
with practical trainee in audit department..
i hope to become successful auditors!

and..

meets 'He' my true Love that Allah creaed to me.

-Amin~
Nite n Sweet Dream~
Jomla tdow..hehe..

4 comments:

NoEn said...

owh ila..dream yang last tu mmg xleh tahan.. *_*

ifnirsweet said...

tag :)


http://i-am-ifnir.blogspot.com/2011/04/jom-join-bloglist-frommetoyou.html

Dalila said...

Kak Noen..hehe..awatnyer?hehe..

terlalu jujur ke statemnet akhir tue..hehe ;)

Imran nyambek said...

your true love disini.hahahaa. :P