Followers

Saturday, April 30, 2011

Cake..aku sUke ;)

Haip..
Aku Mmg agaK busY Lately..
MenGhabiskan kJe2 aku yG sedia ade..
Dan jUge kJe2 yg UrgeNt..

Well, late evening on ThursdaY aku dapat This Job.
Co aCtive la nih Nak kNa  wat aUdit ;)
aku Ngah BluR2 Lagi..
akU taw la Bos nak cepat..
Tapi aKu x stat wat ape2 Lagi..
Hari khamis tuh  aku duk boRak2 nGan jiran sebeLah meja aku..
Dia dah takut2 kn aku..
seMpat ke aku nak wat..?
aku pun xtaw la..
Hurm..

Akhirnye Dgn beria2 aku wat baLik file2 tebaL tuh nak review akaun..
On earLy Friday akU baru terkedek2 nak wat.
Sempat ke?
wELL, selepas me"PositiFkan" mInda aku..
akU wat jek..
Sempat x Sempat bLakAng Cte..
HUrMm..

Dlm hati akU mmG Cuak..
Buat kJe Working paper..tGok jam dah Pukul 12.00..tgahari..
Hurm..laGi 30 minit nak rEhat..
Staff2 sUme dah kecOh..
Mentang2 la hr nih maSuk gaji..
Duk binCang nk mKn aper..kat mNe..
aishh..JeLes Sgt2..haha..
Tgu Elaun nih bLe nak masuk..
aku Bawak BekaL je..
SmLm mkn bihun sup nGan bdak2 praktikal..
TGok2 ade udaNg + sotoNg..
Malas nk ckp bNyk..bagi jek seafood tuh kat kwn2..
aku mKn jek bihun sup..
Hurm..aku ni alergi seafood..
B4 this aku nOrmaL jek..tapi nTah mCm mne ntah..Sem 3 diploma aku dapat alahan.
Bengkak2 abes tekak aku..mCm oRg kena beguk,
beria aku letak nila..g check doctor...
Siap amik darah lagi..
Ruper2 nye alergi seafOod..
So sejak tuh aku x mkn dah..
Klu mkn..Kompen demam2 2 minggU..Sob2x..sedih!
Tp xpe, aku masih bersYukur..
BnyK lg mknn yg aku bLeh mkn..

"Biler aku pikir balik..bersyukur laa Allah masih bg aku nikmat mkn nasi, mkn ayam..hahaha..kLu aku alergi ayam sedih gak..he5..naPe? sBb kwn aku alergi ayam..tgN n kaki sampai biru2.. cian dia.. alerGi sotOng n Udang aku xkesah pon..sBb aku bukan jenis suke Sgt seafoOd nih..haha.. ;)

Aik..dah tukar tOpik..
Okeh sBb aku nak siapkan kje nih..
aku x kuar g mne2 la 12.30-2.30ptg tuh..
Waa..nak NangIs..!!
Tp xpela.."sacrify" haha..Erk..

Okeh..Dgn SemanGatnye aku bgtau jiran sebelah aku nak balik kUL 5.30ptg..
On time la nih..
Yela..dr pg kje maU pecah rasa oTak nih..
Tapi..Hurm...
Skali aku kna wat calculation tax plak..
aku mMg kurang mahir bahagian taX!
ntahLe, maybe sbb aku berGuru nGan lecturer nih x masuk kOt..haha..
xla..Mungkin sBb aku slalu kna marah..sO aku x minat ;(
haha ;P

Masa staff nk g kUar Lunch tuh..
aku sje2 maniskan mulut..haha..
Nak g mkn tuh Blanje la saye..hehe..
Skali..
Jeng3x..

Akak nih masuk office nih dGn berkata..

"sorrY ea Eila..akak mampu blaNje nih jek!.."
Dlm hati ade taMan ;)
Ni jek???
PerGgh!!
Ayat xbLeh bLah..
Mmg TenGkiu Sgt2..
Mane x nye..TgAh2 tEnseN nih..
ade gaK yg BlanJe......

ape??

Meh TGok..haha..


Cake from secret recipe tuh..
dia cakap Jek?
maknenya..?haha..
Tq akak ;P
Ade BunGe2 Cinta~ Wink =P
haha..

Sempat Pose saT..hheehehe..


Heehee..
Aku slalu mkn Choc Moist jek..
Yg nih tgaH2 dia ade strawberi ;)
aku xtaw nama ape..haha
Nanti aku g check kat Sc lain kali ;P
haha..

Then, sEmaNgat "WAJA" nya aku menyiapkan sUmer kje!
ZzzZZZzz..

AkhiRnye..
Aku Sempat sEnd all draft audit Report tO mY Boss ;)

WisDom oF words
"Kepuasan letaknya pada Usaha..Bukan Pada HasiL,
BerUsaha MerupakaN kemenaNgan Hakiki" (Mahatma Gandi)

"Kerja Yang dilakukan Dengan SeMaNgat yg tidak meNgenaL putus aSa, dapat meNgatasi Segala2 nya...LastLy, apa Pun tuGas hiDup aNda..Lakukan Dgn baik ;)

REnung2 kan dan Selamat BeraMaL ;)




3 comments:

generalstelth_kimiey said...

tahniahhh...nnti awk blanje sc saye plak ek....hehe

puYoq d'AnKaboot said...

Si Otak Bernas BerIdea:

"Wahh...! akak tu je dpat kredit!!? Ni, bro yg tolong belenkan CF ko amacam!?? Lagi sorang yg tlg reconcile DT ko sampai tak sempat nak tgk org kawen tu pn xd jgak!!? Hohhoh..!!"

(Saje nak mengomen disini...)

Dalila said...

AlamaK..SenioR2 aUdit da marah pLaknyE.hu5.

TQ la sudi guide kami "budak2 yg barU Blaja"..

ArigatO kOzaiMas!!!