Followers

Saturday, April 16, 2011

Tetiba aku nak share ;)

Hai Selamat Malam kpd pembace2 setia blog aku..
hehe..bajet ayat nak best jek aku nie..
haha..

"Di keheningan malam.."
"Tafakur ku di kesyahduan.."
"Merindui janjimu Tuhan.."..

Ceh2..iklan sekejap..haha.tu lagu nasyid la..
tetiba jek aku teingat..so aku tulis la..
Sape taw..Sila la sambung..kui3..haha..

Okesla..Hari ni hari minggu So family gathering..
Itu mmG da jadik trend dr aku kecik sampai besar..
Dgn sdara mara dtg kumpul kat umah aku..
bergurau senda + bercerita...

Jeng3x..
Citer ape tuhs..?

"Bermula la kisah...."

Haha..Nak taw ke..? of course la kan..?
Klu x xkan bce plak..kih5..
Sje je..okla..Nanti ade yg bengang ngan aku..

Mcm nih cte dia..
Okeh la..Nak pikir ayat nak stat dr mane..Hmm..

Aku mak cik aku mule2 dia cte cam nie..
Ni kisah lama..tp bru direveal kan..
Ke aku yg x update..?
akak aku sumer dah taw dah..haha..

Okeh..pakcik ipar aku ni mmg "smart" org nye..
Smart? maksudnye..
Hensem + ade gaya + baik + package la..terbaik!
Saper xnak klu dah full package ni kan..

Okey kisah ni bermula begini..
Masa mak cik aku melahirkan anak kedua beliau..
Suami dia mula wat hal..
Ye ke..?

Actually bukan la wat hal..
biasa lah..korang penah dgr x klu kita kawen dlm 3thn, 5thn, or 9 thn mesti ade dugaan...?
So maybe ini one of dugaan yg mak cik aku tempuhi..
Alamak..ckp siang pandang2..ckp mlm dengar2..?
hehe..mak cik pak cik aku x bce kot blog aku nih..hahha..OPpS! ye ke..?
Ala..aku aderamai pakcik n mak cik..bukan ade org taw pun..UPpS!!!
Klu ade yg taw pon wat2 x tau bleh x..?
aku bkan nk burukkan sesape..aku nak korang berhati2..tu jek..

Okehs..pak cik aku yg hensem td aku letak nama dia Mr Shah la ea..
Mak cik aku plak Madam Sya..hehe..
Okeh.. oleh sbb package yg ade pada Mr Shah..
Mungkin ade gadis2 yg diluar sana cair kot...
ebih2 lagi staff tempat dia kje ade 3 gadis (blom kawen)
Tp menurut sumber Madam Sya..suspek telah dikenal pasti..
Perempuan yg minat kat pak cik aku ni x la lawa mne pon..harapkan putih jek!
Aku namakan dia Miss White la kan sbb dia putih.
Miss white nih penah dtg umah pak cik aku taw mase mak cik aku bersalin ank no 2 tuh..
Dia jugak penah dtg mkn2 ketika my aunty wat open house..

Kisah nye bermula apabila..saat one of my another aunty wat mkn2..
Hp pak cik aku ni canggih..
Dia kan styLo sket..huhu..
Kakak aku yg teruja tgok hp pak cik aku membelek2 hp Mr Shah ni..
Masa tuh dia dok mkn ngan ayah n sdara mara aku..
Dah dia letak merata hp dia..pastu canggih plak..so kteorng usha la..
tp aku x la..hehe..akak aku..

Sdg akak aku dok tgok2..tetiba masuk one message!
Teet..Teet! begitulah bunyi nye..
ade msg dr one number
"Abang dah mandi..?"
akak aku nih tertekan open..maklum la hp canggih xreti nak tekan ape.kui3..
akak aku terkejut...
Sape yg anta msg ni kat pak cik aku..?
Ape lg..dia pon tunjuk kat Madam Sya..
Actually Madam Sya nih dah bnyk wat penyiasatan sendiri..
Cth nye...Setiap kali klu ade mkn2 kat opis..Husband dia xpenah bawak dia..
Biler tnye nk g mne..ade wat mkn kat opis..ade kad jemputan utk family..
Tp asal hubby aku ni xpenah bwk aku..?
xkan ade tulis kat card "kepada suami2 jek..?teettt!!!
haha..(korang pikir sendiri)

Okla..lagi satu..suami dia nih pandai la cover..
Bukan la suami dia xnk ajak dia actually Miss White tuh mmg dahsyat orgnye,
Ade skali tuh..time Madam Sya wat mkn2..
Miss white dtg umah..
So, Madam Sya dah taw dah gegurl ni yg dok menggatal ngan hubby dia..
Dia nk tgok la what types of gurl pompuan mcm nih...?
U all imagine la dia bleh buat Madam Sya xde kat situ..
Nak manja2 ngan Mr shah..Siap bertepuk tampar..
Konon2 bajet awek manja la tu..hallo!
tu bukan suami ko ko nak wat manja2 mcm tuh!
Klu aku..xtaw la nak kata ape..
Rasa nk je p bg penampor...!
tampar laju2 ke..?haha..
Aku ayat jek nak power..tp klu aku kat tempat makcik aku..Sedih kot..
Xpon bercucuran air mata...HuWaaa....!!!!
aku kata kat kwn2 aku>( tu la..jgn cari suami hensem taw kawan2...uhuk2!!..kih5)
Nanti mkn hati berulam jantung..pastu mati lembik mcm sotong!hahaha..

Bleh lg wat lawak aku nih...?isk2..

Okeh2 sambung..bukan la niat aku nak memburukkan sesape...
Tapi nk bgtau to all girl + wife sumer!
It's REALITY !!
bukan tipu...


and itu bukan lagi mainpoint aku yg sebenar..
Yang sebenarnya...(nyanyi ala yuna jap..hehee)

Yg sebenar nye..ialah..
Hurm..berat rasa hati ini ingin meluahkan..tapi...tapi...
its happen in our life fren..its true..
Mungkin Allah nak bg petunjuk...

Mak cik aku ni xla islamik sgt..
tp solat mmg x tinggal..
Dia mmg bleh bau benda2 yg org "anta" kat dia..
Mungkin Allah bantu aku rasa..
Okeh aku xtaw la sejak bila..aku x nk tanya..
Mak cik aku penah bau benda mcm kain busuk yg dah lama xbasuh kat pintu masuk bilik dia..
Bkan tipu..betul..
Bau yg sama jugaak ble dia masuk keta husband dia..
Xkan bau nye adalah sama...????
Dan bukan tu je..
Bile bgn pagi..ade serbuk putih di sepanjang atas dapur dia..
aku tnye la dia bgtau hubby dia x..?dia ckp x..
Mak cik aku ni jugak dah jumpe beberapa org ustaz..
Mengikut sumber masalah ni mmg berpunca dr opis tempat hubby dia..
"i'm guess Miss White"

Sbb ape..
Mengikut Madam Sya..miss white nih dia baru kawen..
n husband miss white nye muka ade iras2 muker pakcik aku..
Wah! gle x?
Siap cari muka sama tu...
Jumpe plak kan..?
Yela dlm dunia ade 7 muka serupa...kan2...?

Okeh..sejak berubat dgn ustaz nih..
Alhamdulillah bau busuk tu dah xde lagi..
Tapi aku rasa dendam Miss White blom padam..
Sbb ape..ade sbb yg blom boleh aku ceritakan..
Aku kecian  kat ....So aku leh cte sampai sini jek..~END THIS STORY~

Hmm..mak cik aku cte lagi..
ni belah ipar pulak nye kes..
Adeq kpd mak cik aku nye ipar..
Telah kembali ke rahmatullah pada 11.4.2011..isnin..
Beliau (perempuan) telah meninggal kerna disantau..
kematian dia sgt dahsyat..
okla..arwah ni aku bg nama Miss NUR..

Miss Nur ni org nye sgt baik..
dia nih nurse..
bleh katakan satu hospital sume suke kat dia sbb baik..hemm..sedih2..
Suami dia plak..kaya..
Bli Merz Cash kot..
Mungkin ade org jeles kat dia..
kebetulan hujung bulan nih dia akan dinaikkan pangkat..
Tp dia terlambat utk berubat..
tapi mungkin Allah lebih sayangkan dia..kan2..?

Miss Nur ni ade jumpe ustaz lepas dia rasa ade benda kaco..
Then, ustaz tu kata nape dah lme bru nk dtg?
Ade org anta "SANTAU" kat dia..dah setahun...
mungkin Allah jaga di kot..
tapi dia xpenah sakit pon..
Org yg anta nih dibengang kot tgok Miss Nur ni ok jek..x sakit pon..
tu dia anta lagi..mcm2...nk ckp pon xtau..
Nak dijdkan cte..
Ble Ustaz nih nak ubatkan dia..
Ustaz ni kat kedah..Dlm masa sejam dia kna dapatkan air kelapa..
So ustaz tu suh suami dia cr air kelapa..
U all imagine, setiap tempat yg ustaz tuh bgtau ade air kelapa..tp sume xde!
xkan satu KEDAH xde Kelapa kot????
aku xtaw la..
So dlm masa sejam ustaz bg tempoh tuh..
ustaz tanye la..nak buang sumer ke..
Sbb nye bnyk sgt benda yg di hantar kat dia..
SantaU + Saka belah Mak + Benda2 kotor yg ade lg org anta...
Sumer dah bercampur2...
So dia kata nak buang sume..
Ustaz tu pon TRY DA BEST..
1 jam suami dia duk cari air kelapa..
! jam gak isteri dia duk menggelupr lawan ngan "BENDA TUH"
kesian kan..aku nak nangis taw...sedih sgt2..
then sampai satu tahap jantung dia terhenti..
maybe dah koma/pengsan..
So bawak g hospital...
bila sampai kat hosptal..
Doktor sah kan ade pendarahan dlm perut dan perlu operate segera...
Doktor kata maybe kanser..
Korang taw operate nih ape..?
kena belah taw..bila doktor baru je nak start operate..
Darah kluar membuak2..
macam air paip bocor..
u all imagine...????
xsempat buat ape2 pon..
Bila doktor siasat..korang taw...hurmm..sedihnya nak cakap...
"HATI" miss Nur ni sebenarnye dah hancur...
hancur sbb...ade kesan jarum berlubang..
korang imagine kalau org nak wat jahat..dia tikam hati korang dgn jarum laju2...
kalau bantal pon terburai kan....?
inikan pulak hati manusia yg ade darah...
Adoi..penim..aku loya sket ble sebut darah...nk pitam jek rasa..
Ustaz tu kata org yg HANTAR ni bg tempoh 1 thn je untuk Miss Nur mati...
dia mmg berdendam btul...korang imagine la paku yg ditanam berkarat dlm hati org???selama 1 thn???
just imagine...???

Mane nilai kemanusiaan??
Mane iman korang??
Sanggup ko puaskan hati dendam kesumat ko semata2 utk balas dendam..
Ko taw x yg ko akan mati gak?
Ko taw x?
Ko tak takut ke?
Nape ko dengki dgn org baik mcm nih?
ape yg ko dapat?
Ko dapat suami dia ke?
xpon ko dapat masuk syurga ke?
ke neraka...
eRm..aku tak taw la..
ade gak manusia bertopengkan syaitan..

Ya Allah Lindugilah keluarga aku dr kejahatan manusia..

Hanya Engkau lah Tempat kami berlindung..

Daripada engkau kami datang..dan kepada engkau lah kami akan  kembali...

P/s:Hope berbloggimg bleh tambah kan sejengkal ilmu korang walau x bnyk pun..Amalkan mathurat pagi dan ptg untuk lindungi diri dr santau dan sihir serta kejahatan manusia..Amin~

Sebelom tdow bce surah al-mulk juz 29 (surah ni akan menerangi korang dlm kubur) Amin~

Pesanan lagi..sekarang nih2...hari kna ingat Allah.dan bertaubat..minta ampun.bukan dah tgu tua baru nak tobat..Skunk nih kalau mati bile2 jek..hari ni aku berblogging..mungkin esok..xde sapa yg taw..

11 comments:

Mira Zali said...

terima kasih share..
moga2 miss NUR ditempatkan dlm golongan org beriman..
AMIN ~ ^_^

Dalila said...

MIRA ZALI> tq sudi nGomen2..
i perasan u slalu bce blog i tq ;)
td baru terjah blog u ;)

ade contest menarik ;)

Anonymous said...

ish bhaya nye skng....huhu...mcm...hope awk sekeluarga sntiasa dilindungi leh ALLAH

Raihanah Hanis said...

menarik citer u.
Orng yg mcm tu xlame akan senang..
kat dunia lagi Allah akn bayar cash .xder credit card lagi..
huhu..
moga2 kite sume dilindungi dari benda2 yg x elok tu..amin..

aza said...

hm...sdeh nya bca entry nie...

aza pon ada pnglaman mcm nie..jd kt family aza gak...

alhmdllh..skarang da ok skit..
org yg bdendam ni mmg xhbis dndam depa..

huhu..
salam ukhuwah dri aza..

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

singgah kt sini ;)

santau mmg menakutkan :(

Tengku Puteri said...

salam ziarah..berbaur-baur perasaan sy bca entry awk..Semoga roh miss Nur ditempatkan dikalangan org2 beriman..dan semoga manusia yang mempunyai hasad dan khianat itu mendpat balasan setimpal ats perbuatannya..

sesungguhnya di dlm surah al-zalzalah ayat7-8 Allah berfirman : Barangsiapa yang mengerjakan kebaikan seberat zarahpun, nescaya dia akan melihat balasannya..dan barangsiapa yang mengerjakan kejahatan sebesar zarah pun nescaya dia akan melihat balasannya pula....

Dalila said...

tenku pu3> tqvm sudi bce ;)
kita sama2 doakan.

cik yuki> santau mmg bahaya :)

aza> jgn kita berdendam..
bukankah nabi Muhammad pun maafkan umatnye?

Raihanah>slalu la amalkan al-mathurat ;)

**::CIKNUURUL::** said...

salam,.=)

sdihnye bace ur story ni,.ya Allah,mnitik airmate bce ksah miss Nur,.kesian sgt,..doa CN,biar Allah blas balik org yg buat sntau tu dgn balasan kt dnia dn akhrat,..kejam!kejam!,..sekse orng,ya Allah,.skitnye raseee,....thanks share ni,.CN menangs bce,..

Dalila said...

cIK NUrUL> MINTAK DI JAUHKAN DR BENDA2 MCM NIH =)

Selalu bce ayat al-Quran utk dijadikan pendinding diri ;)

Pirate said...

Baca atau dengar ayat2 Ruqyah... Cari dlm tenet n donlod. Pasang tiap waktu.... :)